fbpx

Belarus 1021

Još jedan predstavnik univerzalnih traktora familije Belarus je model koji na haubi nosi oznaku 1021. U odnosu na druge univerzalne Belarus traktore manje snage, ovom modelu snaga prelazi 100 KS. Na izvodu kardanskog vratila snaga koja je kompletno dostupna u radu sa mašinama je 105 KS. Ovu snagu u osnovi razvija motor D-245, a maksimalna vrednost raspoložive snage je pri 2.200 o/min.

Radna zapremina ovog četvorocilindričnog motora je 4,75 l. Autonomiji u radu, u polju doprinosi i rezervoar za gorivo zapremine 135 l, a optimalnom radu sa efikasnom potrošnjom goriva i sinhroni menjač sa 14/4 stepeni prenosa.

Hidraulični sistem omogućava podiznu moć na zadnjim polugama 4.300 kg, što znači da traktor može raditi i sa mašinama koje postižu veće učinke, a stabilnosti u radu doprinosi i prednji teg mase 360 kg.

Na traktor su montirani i tegovi na zadnjim točkovima, fiksna i okretna poteznica kao i euro poluge što doprinosi jednostavnijoj manipulaciji u radu, koja smanjuje opterećenje vozača. Traktor 1021 i u baznoj opremi rukovaocu nudi komforan radni ambijent sa obzirom na to da ima ugrađeno Grammer „mehaničko“ sedište i multimediju. Dodatno korisnik po soptvenom izboru može odabrati i pnuematsko Grammer sedište, uređaj za navigaciju, duplu rotaciju, uske kao i udvojene zadnje točkove i klimu.

U katalogu ispod možete pogledati detaljne tehničke karakteristike traktora.

Belarus-1021-D