fbpx

Belarus 921.3 Voćarski

Voćarska verzija modela traktora Belarus 921.3 u odnosu na svoju ratarsku verziju razlikuje se u osnovi po dimenzijama. Tako je traktor prvenstveno namenjen za rad u višegodišnjim zasadima uži za skoro pola metra. Dimenzije traktora su: dužina 410 cm, širina 160 cm i visina 238 cm. Za obezbeđivanje bezbedno sigurnosnih uslova u radu, posebno pri primeni mera za zaštitu bilja u kabini su ugrađeni karbonski filteri.

Obe verzije traktora, kako ona namenjena radu na otvorenom polju, tako i ova za rad u voćnjacima i vinogradima pogoni četvorocilindrični motor s direktnim ubrizgavanjem goriva. Motor D-245.5S2 razvija na zadnjem izvodu kardanskog vratila 95 KS. A nominalna snaga se dostiže na 1.800 o/min.

Mehanički sinhronizovan menjač korisnicima obezbeđuje 18/4 brzine, a priključno vratilo traktora radi na 450 o/min i 1.000 o/min, što svakako proširuje mogućnost agregatiranja s različitim mašinama, što ga čini svestranijim. Podizna moć na zadnjim polugama je 3.600 kg, a prednji teg mase 200 kg obezbeđuje dodatnu stabilnost u radu sa zadnjim priključnim oruđima kao i u tranpsortu.

U katalogu ispod možete pogledati detaljne tehničke karakteristike traktora.