fbpx

Belarus 952 Monoblok

Traktor Belarus 952 monoblok u odnosu na model 952 običan ima prepoznatljiv dizajn čija linija odgovara “starijim” modelima kao što je model 82. Specifičnost u odnosu na 952 je upravo mooblok koji obezbeđuje dodatnu preciznost u radu hidrualičnog sistema.

Za snagu koja na priključnom vratilu dostiže 90 KS zadužen je čevorocilindrični motor zapremine 4,75 l. Nominalna snaga se postiže pri 1.800 o/min, što doprinosi kontrolisanoj ekonomičnoj potrošnji goriva.  Autonomiji u dnevnom radu, pogotovo za snagom manje zahtevnih operacija obezbeđuje rezervoar za gorivo zapremine 130 l. Univerzalnost u radu se postiže i ugrađenim hidrauličnim sistemom koji ima maksimalnu podiznu moć na zadnjim podiznim polugama 3.800 kg.

Posebna prednost ovog modela jeste sinhronizovan mehanički menjač sa 14 stepeni prenosa za kretanje unapred i 4 unazad. Brzina kretanja je u rasponu od 2,8 do 39,9 km/h. Sinhronizovan menjač korisniku obezbeđuje u odnosu na klasični mehanički veći komfor u radu, s obzirom da se brzine mogu menjati u hodu, a to svakako utiče pozitivno i na potrošnju goriva. Priključno vratilo je sa dve brzine 450 i 1.000 o/min.

U katalogu ispod možete pogledati detaljne tehničke karakteristike traktora.